Inspiratiesessie nieuwe woonvormen ouderen

Gepubliceerd op: 6 april 2021
Door: Beheerder
Het landelijke platform ZorgSaamWonen signaleert vijf belangrijke trends in nieuwe woonvormen voor ouderen. Zo worden collectief wonen en gemengde woonvormen meer en meer zichtbaar. Andere trend is aandacht voor aanpassingen in de eigen omgeving, waarbij bijvoorbeeld ouderen op de benedenverdieping blijven wonen en jongeren hun intrek nemen op de bovenverdieping. Er zijn diverse woonvormen waarbij het omzien naar elkaar een grote rol speelt  en ideeën die bouwen aan zorgzame gemeenschappen. Mooi voorbeeld is het Butterfly effect: kleine huisjes, de ‘tiny houses’  die worden verhuurd aan vrijwilligers, familieleden, cliënten en zorgverleners op het terrein van de zorginstelling.
Wilt u meer weten over nieuwe woonvormen voor ouderen? Kom naar de inspiratiesessie ‘Thuis oud worden, kan het?’ op 20 mei

Vilans en het platform Zorgsaamwonen gaan met zorg- en welzijn professionals die werkzaam zijn in de wijk in gesprek over dit onderwerp. Aan de hand van verschillende (lokale) voorbeelden gaan we in gesprek over de samenwerking tussen wonen, welzijn en zorg en wat er voor nodig is om tot een integraal aanbod van wonen, welzijn en zorg te komen in de wijk. We gaan in op hoe de samenwerking tussen deze domeinen in de praktijk verloopt en wat de rol van de zorgprofessional in de wijk is (of kan zijn).

Meer weten: https://www.vilans.nl/artikelen/5-trends-in-nieuwe-woonvormen-voor-ouderen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Samenwerkende organisaties