RITZ

Doel

Gezien de dubbele vergrijzing waar de ouderenzorg mee te maken heeft, wordt het de komende jaren steeds belangrijker het potentieel van zorgmedewerkers zoveel mogelijk te benutten. Dit betekent dat de zorg anders georganiseerd moet worden. Dit kan door samen te werken en gebruik te maken van de capaciteit die regionaal beschikbaar is. Zorgorganisaties willen met het project RITZ bijdragen aan een hogere medewerkerstevredenheid en het personeel voor de zorg behouden.

Inhoud 

RITZ staat voor Regionale Inzet Tijdelijke Zorg. Het is een unieke samenwerking tussen zorgorganisaties Thebe, De Wever, Mijzo en St. Franciscus op het gebied van personele inzet. Met de tijdelijke inzet van collega’s bij een andere locatie of organisatie in de regio kunnen openstaande diensten in het rooster worden ingevuld en ‘ritzen’ we als het ware de roosters dicht. Daarnaast is het een laagdrempelige manier om een kijkje te nemen in de keuken van de buren. En zo met nieuwe ideeën en inspiratie terug te gaan naar het eigen team. Het biedt de voordelen van een vast contract en tegelijk de flexibiliteit waar veel medewerkers naar op zoek zijn. RITZ werkt met een digitaal platform waarin planners diensten uitzetten die ze via de normale route niet ingevuld krijgen. Via een app ziet de medewerker, op basis van zijn of haar functieniveau, welke openstaande diensten beschikbaar zijn. Hij of zij kan zich via de app eenvoudig inschrijven voor één of meerdere diensten. Medewerkers zijn vrij om te kiezen óf ze extra willen werken, waar, wanneer en hoe vaak. Er is geen verplichting voor een minimaal aantal uren.

Resultaat

Op 1 oktober 2021 is een pilot gestart voor een periode van drie maanden. In deze periode is getest of het ICT-systeem werkt en de processen werkbaar zijn. De eerste diensten zijn gewerkt en de ervaringen van de medewerkers zijn positief!

 Meer informatie

Mijke Aarnoudse, maarnoudse@stfranciscus.nl

“Het werken op een andere locatie is mij goed bevallen. Zeker voor herhaling vatbaar!”