Nieuwe werkwijze zwachtelen zonder wonden
Na de succesvolle implementatie en ervaring met de sprint oogdruppelen en steunkousen, is ook de werkwijze rondom zwachtelen opnieuw vormgegeven. Er is gekozen voor zwachtelen omdat dit naadloos aansluit op de nieuwe werkwijze steunkousen. Per jaar worden in Nederland 24.000 mensen gezwachteld in de acute fase. In andere regio’s hebben organisaties ervaringen opgedaan met een efficiëntere aanpak. Reden genoeg om ook in onze regio het proces kritisch te bekijken. Dit is gebeurd in nauwe samenwerking met de professionals. In de nieuwe klantreis zwachtelen zijn de knelpunten die de professionals in de praktijk ervaren aangepakt en omgezet in een verfijnde en verbeterde manier van werken. Wil je meer weten over Anders werken bij zwachtelen zonder wonden? Raadpleeg dan de toolboxen:
Nieuwe werkwijze voor zwachtelen met wonden
Vanaf 1 februari 2025 start een vernieuwde werkwijze rondom zwachtelen bij cliënten met beenwonden. Deze nieuwe aanpak, ontwikkeld in nauwe samenwerking met experts in de wondzorg, heeft als doel het zorgproces efficiënter en cliëntgerichter te maken. De nieuwe klantreis zwachtelen met beenwonden biedt een gestructureerd proces dat de zorg voor cliënten verbetert. De meeste wijzigingen die zijn geïntroduceerd bij de nieuwe klantreis zwachtelen, zijn ook hier overgenomen, zoals een verwijzing vanuit de arts mét informatie en een eenduidige manier van het meten van de oedeemreductie. Wil je meer weten over Anders werken bij zwachtelen met wonden? Raadpleeg dan de toolboxen:
Deze nieuwe aanpak wordt ondersteund door de samenwerkende VVT-organisaties in Midden- en West-Brabant-Oost. De betrokken partners werken gezamenlijk aan het verbeteren van de zorgprocessen en het versterken van de zelfredzaamheid in de regio.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ellen Struijcken via e.struijcken@zmbr.nl.