Tijd voor een ander verhaal

Het aantal ouderen neemt toe, zorgvragen worden complexer, er zijn niet genoeg mensen om deze zorg te bieden. De huidige manier van zorgen voor ouderen is al op korte termijn niet haalbaar. We staan op een kruispunt, er moet iets veranderen. Niet alleen in de ouderenzorg, maar in de hele samenleving. Het vraagt lef en actie van ons allemaal om er straks te zijn voor ouderen die het écht nodig hebben. Geen leuk, wel reëel nieuws.

Vanuit de campagne Tijd voor een ander verhaal organiseerden we in 2021 vijf theatervoorstellingen. Met een mix van interviews, films, muziek, achtergrondinformatie en theater zetten we de bezoekers op een verrassende manier aan het denken. In 2023 vervolgen we deze campagne. Onder de noemer Hoe dan? Zo! richten we ons rechtstreeks tot de medewerkers van alle aangesloten VVT-organisaties. Dit doen we met korte video’s, artikelen en tips van medewerkers uit de hele regio. We gebruiken deze middelen om de medewerkers nog meer bewust te maken  van het feit dat we anders moeten gaan werken. De medewerkers van de bij ons aangesloten organisaties staan in ‘the spotlight’. Vanuit de dagelijkse praktijk vertellen zij hoe zij anders werken, waarom dat belangrijk is, welke struggle ze ervaren en wat het hen èn de cliënt oplevert. De middelen die we voor Hoe dan? Zo! en de theatershows ontwikkelden, vindt u hieronder verzameld in diverse toolboxen. In 2023 vullen we de toolbox regelmatig met nieuwe middelen.

We nodigen u uit om onze toolbox te gebruiken om het gesprek aan te gaan, medewerkers te prikkelen, te motiveren en inspireren. Wilt u meer weten over deze campagne? Stuur dan een mail naar info@samenrichtinggeven.nl. En volg ons op LinkedIn, Facebook en Instagram en tag ons.

In 2023 vervolgen we onze bewustwordingscampagne 'Tijd voor een ander verhaal' . Deze keer zetten we de medewerkers van verschillende organisaties in de sportlichts.  We zetten hun succesverhaal en de struggle die ze hebben weten te overbruggen, in de spotlight. Dat is een compliment aan hen én inspiratie voor anderen. Door deze aanpak dragen we de campagne met veel ambassadeurs; niet alleen vanuit de regio, maar met z’n allen. De campagne is op dit moment nog in ontwikkeling. Meer informatie volgt snel. Nu al vragen? Stuur dan een mail naar info@samenrichtinggeven.nl.

Lees meer.

Campagne – Tijd voor een ander verhaal

Onder de noemer Hoe dan? Zo! zetten we zorgmedewerkers uit de hele regio centraal. Zij laten zien waarom anders werken in de zorg nodig is en hoe dat eruit kan zien. De medewerkers uit de hele regio staan centraal in deze campagne en fungeren als inspirator voor collega's. Ieder kwartaal verschijnen een korte video, artikel en social media-post rond een thema. Deze middelen zijn in samenhang met elkaar, maar vertellen elk een eigen deel van het verhaal. Ze verwijzen naar elkaar. En hebben de mogelijkheid om opgenomen te worden in de communicatie-uitingen van de organisaties in de regio (eigen nieuwsbrieven, intranet, E-learnings).

Het thema van het tweede kwartaal is 'zelfstandig wonen'. De personen die aan het woord komen in de video, het artikel en de social mediapost zijn medewerkers van verschillende organisaties. We zetten hun succesverhaal en de struggle die ze hebben weten te overbruggen, in de spotlight. Dat is een compliment aan hen én inspiratie voor anderen. Door deze aanpak dragen we de campagne met veel ambassadeurs; niet alleen vanuit de regio, maar met z’n allen.

Vanaf 5 juli wordt deze toolbox gevuld met video's, een artikel en tips.

Klik hier voor de toolbox.

Alle fragmenten van de voorstelling over actieve voorbereiding op ouder worden zijn nu los te bekijken en te gebruiken om in gesprek te gaan met bijvoorbeeld collega's, ouderen en mantelzorgers.

Lees meer

Alle fragmenten van de voorstelling over de zorgzame samenleving zijn nu los te bekijken en te gebruiken om in gesprek te gaan met bijvoorbeeld collega's, ouderen en mantelzorgers.

Lees meer

Alle fragmenten van de voorstelling over de juiste zorg op de juiste plek zijn nu los te bekijken en te gebruiken om in gesprek te gaan met bijvoorbeeld collega's, ouderen en mantelzorgers.

Lees meer

Alle fragmenten van de voorstelling over de medewerker van de toekomst zijn nu los te bekijken en te gebruiken om in gesprek te gaan met bijvoorbeeld collega's, ouderen en mantelzorgers.

Lees meer

Alle fragmenten van de voorstelling over de inzet van zorgtechnologie  zijn nu los te bekijken en te gebruiken om in gesprek te gaan met bijvoorbeeld collega's, ouderen en mantelzorgers.

Lees meer

Samenwerkende organisaties